Kom kennismaken!

In Balans in Hasselt nodigt iedereen uit om op zaterdag 29 februari te komen kijken wat de medewerkers produceren en welke diensten en artikelen worden aangeboden. Van 10.00 – 14.00 staan de deuren open.

In Balans is een bijzondere sociaal maatschappelijke onderneming, waar mensen voor wie een betaalde baan niet vanzelfsprekend is een werk-, leer- of ervaringsplek vinden. Ook bijzonder is dat In Balans niet afhankelijk wil zijn van subsidies, maar door het aanbieden van eigen producten en diensten zichzelf in stand wil houden. Daarbij is er van uitgegaan dat de begeleiding en opleiding er op gericht is de werkzaamheden zoals deze echt in het bedrijfsleven zijn èn uiteraard overeenkomen met wat op de markt gevraagd worden.

In Balans heeft een aantal specifieke afdelingen. Een Groenteam dat voor instellingen, bedrijven, overheid en particulieren alle mogelijke groenklussen uitvoert. Het Kledingatelier dat nauwkeurig geselecteerde kleding verkoopt en daarnaast was- en strijkservice aanbiedt. Ook houdt dit team regelmatig speciale haakcursussen en kan het in opdracht bepaalde artikelen (zoals bij voorbeeld tassen, mappen etc.) maken. Een Klussenteam dat kan worden ingeschakeld om diverse werkzaamheden in of buiten huis uit te voeren. Daarnaast worden –in opdracht of in eigen beheer- houtproducten geproduceerd. Denk daarbij aan bloembakken, tuinhekken, tuinstoelen en -tafels etc.. Inbit, de computerafdeling van In Balans verkoopt nieuwe en refurbished laptop- en desktopcomputers. Men kan er terecht voor service en onderhoud en het team is verantwoordelijk voor het interne netwerk en de systemen bij de diverse afdelingen. Webdesign, reclame- en promotieactiviteiten zijn de activiteiten van het team Weblicity. Ontwerpers, copywriters en programmeurs ontwerpen websites, maar ook voor het vormgeven van een huisstijl, het ontwerpen van logo’s, advertenties, brochures en flyers, stickers, animaties, jaarverslagen, borden en spandoeken staan deze enthousiaste medewerkers klaar. Dit alles wordt ondersteund door een aantal enthousiaste administratieve medewerkers.

Al deze activiteiten worden op de Open Dag met presentaties, workshops en persoonlijke uitleg aan familie, vrienden, relaties en bezoekers getoond en uitgelegd. Geïnteresseerd of hebt u vragen? Van harte welkom op zaterdag 29 februari as. van 10:00 – 14:00 uur aan de Mulertstraat 52 in Hasselt. Koffie en thee met iets lekkers staat ook nog voor u klaar.